Gelderheide | Project Nestkast

In Sevenum nabij recreatiepark de Schatberg is speciaal voor de jeugd de Berend Buizerd route uitgezet, een avontuurlijke ontdekkings-tocht in Limburg's unieke flora & fauna met nestkastjes van de Vogelwerkgroep 't Hökske. 

Bij de start van het project Nestkast in 2009 is het aantal nestkasten wat we voorheen in de bossen van de "Gelderse heide of Gelderheide" te Sevenum (tegenover "Toverland" en "De Schatberg") hadden hangen, uitgebreid. Hier is ook een mooie wandelroute.

Gelderse heide wandeling

Gelderse Heide ©liefdevoorlimburg.nl

 

De nestkasten worden voor, tijdens en na het broedseizoen meerdere malen gecontroleerd. De gegevens van elke nestkast (zoals het soort boom en in welke omgeving zich deze bevindt), worden op een zogenaamde nestkaart vermeld. Op deze kaart worden tijdens de controles ook alle andere gegevens ingevuld, zoals bijvoorbeeld: het tijdstip van begin met nestbouw, op welke datum is het eerste ei gelegd, het aantal eieren, het aantal jongen enz. Natuurlijk wordt ook het soort vogel wat in de betreffende nestkast broedt daarop vermeld.

 

De contactpersoon en projectleider van NESTKAST 'Gelderheide' is:

 

 Koos Hermens
 Koos Hermens

Koos wordt ondersteund door Toon Selten 

Terug